Kuchařka z ostrova Sardinie /

Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblih...

Celý popis

Hlavní autor: Konečná, Karolina, 1975-
Další autoři: Bartoš, Marek, Krist, Tomáš
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : David Konečný, 2014
Vydání: Vyd. 1.
Témata:
Konspekt: 641
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02428nam a2200277 4500
001 57829
005 20211003170835.0
008 141215s2014 xr ||||||||||||||czecze d
020 |a 9788026070061  |q (váz.) :  |c 499.00 Kč 
040 |a STG001  |b cze 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641.5(45)(083.1)  |2 h 
100 1 |a Konečná, Karolina,  |d 1975-  |7 osa2014849219  |4 aut  |9 115491 
245 1 0 |a Kuchařka z ostrova Sardinie /  |c Karolina Konečná ; fotografie Marek Bartoš , Tomáš Krist 
250 |a Vyd. 1. 
260 |a Praha :  |b David Konečný,  |c 2014 
300 |a 317 s. :  |b barev. il., portréty 
520 2 |a Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spoustu místních, jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré. Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii - od místních hospodyň, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. No a rovnou na ostrov, tam vás přenese spousta fotografií z autorčiných cest na Sardinii. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy, od ryb, přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti. 
651 7 |a Sardinie (Itálie)  |7 ge130743  |2 czenas  |9 115490 
653 0 |a mezinárodní  |a kuchařky  |a středomořská kuchyně  |a italská  |a jídla  |a Itálie  |a Sardinie  |a kuchařské recepty 
700 1 |a Bartoš, Marek  |4 pht  |9 115492 
700 1 |a Krist, Tomáš  |4 pht  |9 70254 
910 |a STG001 
942 |c KN 
999 |d 57829 
993 |0 0  |1 316100243904  |4 0  |6 641_568000000000000  |7 0  |9 64868  |a 324.35  |b 0  |c 243904  |d 2014-12-15  |e 8  |f DOSP  |g 641.568  |h 499.00  |i Euromedia Group-Praha  |j 127  |l DOSP  |m 1  |n 0  |r 2023-03-30  |s 2023-02-08  |t 5  |w 2021-10-03  |y KN