Kuchařka z ostrova Sardinie /
Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblih...
Hlavní autor: | Konečná, Karolina, 1975- |
---|---|
Další autoři: | Bartoš, Marek, Krist, Tomáš |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Praha :
David Konečný,
2014
|
Vydání: | Vyd. 1. |
Témata: | |
Konspekt: | 641 |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 02428nam a2200277 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 57829 | ||
005 | 20211003170835.0 | ||
008 | 141215s2014 xr ||||||||||||||czecze d | ||
020 | |a 9788026070061 |q (váz.) : |c 499.00 Kč | ||
040 | |a STG001 |b cze | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 641.5(45)(083.1) |2 h | ||
100 | 1 | |a Konečná, Karolina, |d 1975- |7 osa2014849219 |4 aut |9 115491 | |
245 | 1 | 0 | |a Kuchařka z ostrova Sardinie / |c Karolina Konečná ; fotografie Marek Bartoš , Tomáš Krist |
250 | |a Vyd. 1. | ||
260 | |a Praha : |b David Konečný, |c 2014 | ||
300 | |a 317 s. : |b barev. il., portréty | ||
520 | 2 | |a Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spoustu místních, jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré. Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii - od místních hospodyň, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. No a rovnou na ostrov, tam vás přenese spousta fotografií z autorčiných cest na Sardinii. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy, od ryb, přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti. | |
651 | 7 | |a Sardinie (Itálie) |7 ge130743 |2 czenas |9 115490 | |
653 | 0 | |a mezinárodní |a kuchařky |a středomořská kuchyně |a italská |a jídla |a Itálie |a Sardinie |a kuchařské recepty | |
700 | 1 | |a Bartoš, Marek |4 pht |9 115492 | |
700 | 1 | |a Krist, Tomáš |4 pht |9 70254 | |
910 | |a STG001 | ||
942 | |c KN | ||
999 | |d 57829 | ||
993 | |0 0 |1 316100243904 |4 0 |6 641_568000000000000 |7 0 |9 64868 |a 324.35 |b 0 |c 243904 |d 2014-12-15 |e 8 |f DOSP |g 641.568 |h 499.00 |i Euromedia Group-Praha |j 127 |l DOSP |m 1 |n 0 |r 2023-03-30 |s 2023-02-08 |t 5 |w 2021-10-03 |y KN |