Proč se klepou řízky : chemie v kuchyni /
Informace pro laiky o jídle a vaření z pohledu chemika a potravinářské chemie. Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jím...
Hlavní autor: | Mikeš, Vladimír, 1950-2007 |
---|---|
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Praha :
Dokořán,
2023
|
Vydání: | Druhé vydání |
Témata: | |
Konspekt: | 664 |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 02227nam a2200481 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 210210 | ||
003 | CZ-StSK | ||
005 | 20230411134058.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 230217s2023 xr e f 001 0 cze | ||
015 | |a cnb003501445 | ||
020 | |a 9788076750869 |q (vázáno) | ||
040 | |a BOA001 |b cze |e rda | ||
041 | |a cze | ||
044 | |a xr |c CZ | ||
072 | 7 | |a 664 |x Potravinářský průmysl |9 19 | |
080 | |a 663/664 |2 MRF | ||
080 | |a 663/664:54 |2 MRF | ||
080 | |a 663/664.022.3 |2 MRF | ||
080 | |a (0.062) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Mikeš, Vladimír, |d 1950-2007 |7 mzk2003181728 |4 aut |9 95857 | |
245 | 1 | 0 | |a Proč se klepou řízky : |b chemie v kuchyni / |c Vladimír Mikeš |
250 | |a Druhé vydání | ||
264 | 1 | |a Praha : |b Dokořán, |c 2023 | |
300 | |a 181 stran ; |c 21 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii a rejstřík | ||
520 | 2 | |a Informace pro laiky o jídle a vaření z pohledu chemika a potravinářské chemie. |b Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jíme a jaké chemické reakce probíhají při vaření a dalších úpravách pokrmů, ale také spoustu zajímavostí, užitečných rad a tipů - např. čemu je lepší se při stravování vyhnout. Kniha je doplněna tabulkami s přehledem aditiv ("éček"), jejich kódy, popisem původu a technologické funkce. | |
650 | 0 | 7 | |a potraviny |7 ph115833 |2 czenas |9 126163 |
650 | 0 | 7 | |a potravinářská chemie |7 ph115834 |2 czenas |9 123945 |
650 | 0 | 7 | |a potravinářská aditiva |7 ph134988 |2 czenas |9 27450 |
653 | |a potravinářský průmysl | ||
653 | |a potraviny | ||
653 | |a chemické reakce | ||
653 | |a éčka | ||
653 | |a zpracování | ||
655 | 7 | |a populárně-naučné publikace |7 fd131864 |2 czenas |9 132599 | |
910 | |a STG001 | ||
942 | |2 udc |c KN | ||
999 | |d 210210 | ||
993 | |0 0 |1 316100308880 |2 udc |4 0 |6 663664 |7 0 |9 171564 |a 207.00 |b 0 |c 289642 |d 2023-03-13 |e 3 |f DOSP |g 663/664 |h 298.00 |i 2 |l DOSP |r 2023-08-25 |s 2023-08-16 |t 5 |w 2023-03-13 |y KN |