Proč se klepou řízky : chemie v kuchyni /

Informace pro laiky o jídle a vaření z pohledu chemika a potravinářské chemie. Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jím...

Celý popis

Hlavní autor: Mikeš, Vladimír, 1950-2007
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Dokořán, 2023
Vydání: Druhé vydání
Témata:
Konspekt: 664
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02227nam a2200481 i 4500
001 210210
003 CZ-StSK
005 20230411134058.0
007 ta
008 230217s2023 xr e f 001 0 cze
015 |a cnb003501445 
020 |a 9788076750869  |q (vázáno) 
040 |a BOA001  |b cze  |e rda 
041 |a cze 
044 |a xr  |c CZ 
072 7 |a 664  |x Potravinářský průmysl  |9 19 
080 |a 663/664  |2 MRF 
080 |a 663/664:54  |2 MRF 
080 |a 663/664.022.3  |2 MRF 
080 |a (0.062)  |2 MRF 
100 1 |a Mikeš, Vladimír,  |d 1950-2007  |7 mzk2003181728  |4 aut  |9 95857 
245 1 0 |a Proč se klepou řízky :  |b chemie v kuchyni /  |c Vladimír Mikeš 
250 |a Druhé vydání 
264 1 |a Praha :  |b Dokořán,  |c 2023 
300 |a 181 stran ;  |c 21 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
504 |a Obsahuje bibliografii a rejstřík 
520 2 |a Informace pro laiky o jídle a vaření z pohledu chemika a potravinářské chemie.  |b Autor knihy - profesor biochemie - představuje srozumitelně a vtipně široké čtenářské veřejnosti chemickou stránku vaření i chemické složení běžně konzumovaných potravin. V jednotlivých kapitolách se nejen dozvíme, co jíme a jaké chemické reakce probíhají při vaření a dalších úpravách pokrmů, ale také spoustu zajímavostí, užitečných rad a tipů - např. čemu je lepší se při stravování vyhnout. Kniha je doplněna tabulkami s přehledem aditiv ("éček"), jejich kódy, popisem původu a technologické funkce.  
650 0 7 |a potraviny  |7 ph115833  |2 czenas  |9 126163 
650 0 7 |a potravinářská chemie  |7 ph115834  |2 czenas  |9 123945 
650 0 7 |a potravinářská aditiva  |7 ph134988  |2 czenas  |9 27450 
653 |a potravinářský průmysl 
653 |a potraviny 
653 |a chemické reakce 
653 |a éčka 
653 |a zpracování 
655 7 |a populárně-naučné publikace  |7 fd131864  |2 czenas  |9 132599 
910 |a STG001 
942 |2 udc  |c KN 
999 |d 210210 
993 |0 0  |1 316100308880  |2 udc  |4 0  |6 663664  |7 0  |9 171564  |a 207.00  |b 0  |c 289642  |d 2023-03-13  |e 3  |f DOSP  |g 663/664  |h 298.00  |i 2  |l DOSP  |r 2023-08-25  |s 2023-08-16  |t 5  |w 2023-03-13  |y KN