Udíme, nasolujeme, sušíme : průvodce proslulými delikatesami z masa a ryb /
Tato kniha vám nabízí všechno, co potřebujete k domácí vlastnoruční výrobě lahůdkových uzených, sušených a nasolených mas a ryb, včetně více než 50 receptů - od uzených sleďů po prosciutto a solené tresky přes lososa uzeného zastudena až po lososa uzeného horkým kouřem. Je plná srozumitelných a jedn...
Hlavní autor: | Turan, Turan T. |
---|---|
Další autoři: | Moravcová, Stanislava, 1976- |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
[Praha] :
Slovart,
[2016]
|
Témata: | |
Konspekt: | 641 |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 02935nam a2200529 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 66323 | ||
005 | 20230302063155.0 | ||
008 | 170404t20162016xr a|||e|f|cze001|0|cze d | ||
015 | |a cnb002841510 | ||
020 | |a 9788075291912 |q (vázáno) : |c 399.00 Kč | ||
040 | |a STG001 |b cze |e rda | ||
041 | 1 | |a cze |h eng | |
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |2 Konspekt |9 19 | |
080 | |a 641.4:637.5 |2 MRF | ||
080 | |a 637.5.035 |2 MRF | ||
080 | |a 641.447 |2 MRF | ||
080 | |a 664.8.035.3 |2 MRF | ||
080 | |a (035) |2 MRF | ||
080 | |a (083.12) |2 MRF | ||
080 | |a (084.11) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Turan, Turan T. |7 jo2016931974 |4 aut |9 14205 | |
240 | 1 | 0 | |a Smoking, curing & drying. |l Česky |
245 | 1 | 0 | |a Udíme, nasolujeme, sušíme : |b průvodce proslulými delikatesami z masa a ryb / |c Turan T. Turan |
264 | 1 | |a [Praha] : |b Slovart, |c [2016] | |
264 | 4 | |c ©2016 | |
300 | |a 224 stran : |b barevné ilustrace ; |c 26 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
336 | |a statický obraz |b sti |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Z angličtiny přeložila Stanislava Moravcová ml. | ||
500 | |a Terminologický slovník | ||
500 | |a Obsahuje rejstřík | ||
520 | 2 | |a Tato kniha vám nabízí všechno, co potřebujete k domácí vlastnoruční výrobě lahůdkových uzených, sušených a nasolených mas a ryb, včetně více než 50 receptů - od uzených sleďů po prosciutto a solené tresky přes lososa uzeného zastudena až po lososa uzeného horkým kouřem. Je plná srozumitelných a jednoduchých návodů na stavbu vlastních jednoduchých udíren a také tipů, jak improvizovat s pomocí venkovního grilu a běžného vybavení domácnosti. Doporučuje rovněž, jaké druhy dřeva volit pro tu kterou potravinu, aby s ní výsledná kouřová příchuť co nejlépe ladila. Samozřejmostí jsou návody krok za krokem, jak nasolovat v láku i nasucho a další, stejně jako odborné rady, jak se zdokonalovat v tomto prastarém řemeslném umění. Dodejte dobrým surovinám přidanou hodnotu tím, že je přírodně ochutíte | |
650 | 0 | 7 | |a konzervování masa |7 ph137938 |2 czenas |9 14206 |
650 | 0 | 7 | |a nakládání masa |7 ph697875 |2 czenas |9 14207 |
650 | 0 | 7 | |a sušení potravin |7 ph207155 |2 czenas |9 12180 |
650 | 0 | 7 | |a uzení |2 czenas |9 105304 |
653 | |a kuchařky |a maso |a nakládání |a sušení |a grily |a udírny |a návody |a postupy |a příručky | ||
655 | 7 | |a obrazové publikace |7 fd132947 |2 czenas |9 103647 | |
655 | 7 | |a příručky |7 fd133209 |9 132531 | |
655 | 7 | |a kuchařské recepty |7 fd132687 |9 134567 | |
700 | 1 | |a Moravcová, Stanislava, |d 1976- |7 xx0167939 |4 trl |9 125823 | |
910 | |a STG001 | ||
942 | |c KN | ||
999 | |d 66323 | ||
993 | |0 0 |1 316100256792 |4 0 |6 641_500000000000000 |7 0 |9 73921 |a 259.35 |b 0 |c 256792 |d 2017-04-04 |e 12 |f DOSP |g 641.5 |h 399.00 |i Euromedia Group-Praha |j 41 |l DOSP |m 3 |n 0 |r 2023-05-09 |s 2023-03-13 |t 5 |w 2021-10-03 |y KN |