Udíme, nasolujeme, sušíme : průvodce proslulými delikatesami z masa a ryb /

Tato kniha vám nabízí všechno, co potřebujete k domácí vlastnoruční výrobě lahůdkových uzených, sušených a nasolených mas a ryb, včetně více než 50 receptů - od uzených sleďů po prosciutto a solené tresky přes lososa uzeného zastudena až po lososa uzeného horkým kouřem. Je plná srozumitelných a jedn...

Celý popis

Hlavní autor: Turan, Turan T.
Další autoři: Moravcová, Stanislava, 1976-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: [Praha] : Slovart, [2016]
Témata:
Konspekt: 641
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02935nam a2200529 i 4500
001 66323
005 20230302063155.0
008 170404t20162016xr a|||e|f|cze001|0|cze d
015 |a cnb002841510 
020 |a 9788075291912  |q (vázáno) :  |c 399.00 Kč 
040 |a STG001  |b cze  |e rda 
041 1 |a cze  |h eng 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641.4:637.5  |2 MRF 
080 |a 637.5.035  |2 MRF 
080 |a 641.447  |2 MRF 
080 |a 664.8.035.3  |2 MRF 
080 |a (035)  |2 MRF 
080 |a (083.12)  |2 MRF 
080 |a (084.11)  |2 MRF 
100 1 |a Turan, Turan T.  |7 jo2016931974  |4 aut  |9 14205 
240 1 0 |a Smoking, curing & drying.  |l Česky 
245 1 0 |a Udíme, nasolujeme, sušíme :  |b průvodce proslulými delikatesami z masa a ryb /  |c Turan T. Turan 
264 1 |a [Praha] :  |b Slovart,  |c [2016] 
264 4 |c ©2016 
300 |a 224 stran :  |b barevné ilustrace ;  |c 26 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
336 |a statický obraz  |b sti  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Z angličtiny přeložila Stanislava Moravcová ml. 
500 |a Terminologický slovník 
500 |a Obsahuje rejstřík 
520 2 |a Tato kniha vám nabízí všechno, co potřebujete k domácí vlastnoruční výrobě lahůdkových uzených, sušených a nasolených mas a ryb, včetně více než 50 receptů - od uzených sleďů po prosciutto a solené tresky přes lososa uzeného zastudena až po lososa uzeného horkým kouřem. Je plná srozumitelných a jednoduchých návodů na stavbu vlastních jednoduchých udíren a také tipů, jak improvizovat s pomocí venkovního grilu a běžného vybavení domácnosti. Doporučuje rovněž, jaké druhy dřeva volit pro tu kterou potravinu, aby s ní výsledná kouřová příchuť co nejlépe ladila. Samozřejmostí jsou návody krok za krokem, jak nasolovat v láku i nasucho a další, stejně jako odborné rady, jak se zdokonalovat v tomto prastarém řemeslném umění. Dodejte dobrým surovinám přidanou hodnotu tím, že je přírodně ochutíte 
650 0 7 |a konzervování masa  |7 ph137938  |2 czenas  |9 14206 
650 0 7 |a nakládání masa  |7 ph697875  |2 czenas  |9 14207 
650 0 7 |a sušení potravin  |7 ph207155  |2 czenas  |9 12180 
650 0 7 |a uzení  |2 czenas  |9 105304 
653 |a kuchařky  |a maso  |a nakládání  |a sušení  |a grily  |a udírny  |a návody  |a postupy  |a příručky 
655 7 |a obrazové publikace  |7 fd132947  |2 czenas  |9 103647 
655 7 |a příručky  |7 fd133209  |9 132531 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687  |9 134567 
700 1 |a Moravcová, Stanislava,  |d 1976-  |7 xx0167939  |4 trl  |9 125823 
910 |a STG001 
942 |c KN 
999 |d 66323 
993 |0 0  |1 316100256792  |4 0  |6 641_500000000000000  |7 0  |9 73921  |a 259.35  |b 0  |c 256792  |d 2017-04-04  |e 12  |f DOSP  |g 641.5  |h 399.00  |i Euromedia Group-Praha  |j 41  |l DOSP  |m 3  |n 0  |r 2023-05-09  |s 2023-03-13  |t 5  |w 2021-10-03  |y KN